Европейският парламент прие новата спорна директива за авторското право. Така

...
Европейският парламент прие новата спорна директива за авторското право. Така
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха спорната директива за авторското право

Европейският парламент одобри новата противоречива инструкция за авторското право. Така Народното събрание, Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз не престават тристранните договаряния по текста.
Решението беше взето с 438 гласа " за ", 226 " срещу " и 39 " въздържал се ".
Припомняме, че новата инструкция тормози мнозина, съответно поради член 11 и член 13 от текстовете.
Съгласно член 11, в случай че в цифрова среда си снабдител на услуга и използваш авторско произведение " от пресата " и го правиш с комерсиална цел т.е. печелиш пари от това, то първичният създател има право да изиска възнаграждение. Промяната стана известна като " заплащане за прилагане на линкове ". Изрично обаче се показва, че няма право на възнаграждение, в случай че става въпрос единствено за позоваване на информация посредством хипервръзка.
Чл. 13 пък касае извънредно разпространителите на видеосъдържание. Доставчиците на онлайн услуги би трябвало да обезпечават недостижимост при възможен опит за шерване на авторски артикул, за който няма лицензионно съглашение. Съгласно текста, онлайн платформите ще търпят юридически последици за материали, предпазени от авторското право , които са били качени от техни консуматори без знанието и позволението на създателите . Припомняме, че сега предпазен от авторско право материал може да бъде качен да вземем за пример в YouTube, като материалът бива блокиран единствено след експлицитен сигнал на носителя на авторското право към платформата за видеосподеляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР