Европейският парламент прие днес резолюция за Унгария, в която се

...
Европейският парламент прие днес резолюция за Унгария, в която се
Коментари Харесай

Заради нежеланието Унгария да признае ЛГБТ, Европарламента я разглежда като недемократична

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция за Унгария, в която се показва, че страната повече не може да бъде възприемана като цялостна народна власт. Екологичен потенциал осъжда „ целенасочените и непрекъснати старания на унгарското държавно управление “ за подкопаване на европейските полезности и изисква резултати в процеса по член 7 от Договора за Европейски Съюз. Докладът бе признат с 433 гласа " за ", 123 " срещу " и 28 въздържали се, оповестява Българска телеграфна агенция.

Липсата на решителни дейности от страна на Европейски Съюз е съдействала за появяването на " хибриден режим на изборна автокрация ", т. е. конституционна система, при която се привикват избори, само че не се зачитат демократичните правила и стандарти, декларират евродепутатите, представени в известие на институцията.

Екологичен потенциал задейства процедурата по член 7 от Договора за Европейски Съюз против Унгария през 2018 година. Евродепутатите регистрират развиването на 12 следени области в страната. В новия текст се показва, че полезностите, залегнали в член 2 от Договора за Европейски Съюз, в това число демокрацията и главните права в страната, са се влошили в допълнение от 2018 година насам, като ситуацията се изостря от бездействието на Европейски Съюз.

Екологичен потенциал показва страдание поради неспособността на Съвета на Европейски Съюз да реализира важен прогрес в битката с отстъплението от демокрацията. Евродепутатите акцентират, че член 7, параграф 1 от Договора за Европейски Съюз не изисква единогласие сред страните от Европейски Съюз, с цел да бъде открита явна опасност от тежко нарушаване на европейските полезности, нито да бъдат отправени съответни рекомендации и периоди. Те показват, че всяко по-нататъшно закъснение на дейностите според разпоредбите на член 7 от Договора за Европейски Съюз за отбрана на полезностите на Европейски Съюз в Унгария би било равнозначно на нарушаване на правилото на правовата страна от страна на самия Съвет на Европейски Съюз.

Евродепутатите настоятелно приканват Европейската комисия да употребява в цялостна степен всички благоприятни условия, с които разполага, изключително разпоредбите за обвързване с условия за съблюдаване на правилата на правовата страна при обезпечаване на бюджет от Европейски Съюз. Докато полезностите на Европейски Съюз са изключително застрашени от съветската война против Украйна и нейните дейности против Европейски Съюз, Екологичен потенциал приканва Европейска комисия да не утвърждава унгарския проект за възобновяване и резистентност, до момента в който страната не извърши напълно всички съответни рекомендации в границите на европейския учебен срок и всички съответни решения на Съда на Европейски Съюз и на Европейския съд по правата на човека; да изключи от финансиране стратегиите за доближаване, които способстват за корист със средства на Европейски Съюз или за нарушавания на правилата на правовата държава; и да ползва по-стриктно разпоредбите, с цел да се оправи с всяка корист със средства на Европейски Съюз по политически съображения.

Европарламентът показва угриженост за работата на конституционната и изборната системa, независимостта на правосъдната власт, корупцията и споровете на ползи и свободата на изложение, в това число медийния плурализъм. Евродепутатите са загрижени също за академичната независимост, свободите на изповедание, на сдружаване, правото на равно отнасяне, в това число правата на ЛГБТИ+, правата на малцинствата и на мигрантите, на търсещите леговище и бежанците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР