Европейският парламент предвижда да гласува утре промените в правилата за

...
Европейският парламент предвижда да гласува утре промените в правилата за
Коментари Харесай

ЕП се очаква отново да гласува по промените в правилата за превозвачите

Европейският парламент планува да гласоподава на следващия ден измененията в разпоредбите за интернационалните транспорти.

Дали точката ще остане в дневния ред, ще бъде решено при откриването на двудневната сесия на евродепутатите в Брюксел през днешния ден следобяд.

Снощи парламентарната комисия по превоза утвърди за гласоподаване в пленарната зала множеството от 1600-те импортирани добавки към първичните три законопроекта. Ако тази седмица текстовете бъдат подкрепени от евродепутатите на първо четене, ще бъде обрисувано мнението на Екологичен потенциал в договарянията с Европейската комисия и председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Ако договарянията завършат сполучливо доникъде на април, второто четене в Екологичен потенциал може да бъде планувано за последната сесия в Страсбург преди изборите за евродепутати през май.

Дневният ред на сесията през днешния ден и на следващия ден планува също Екологичен потенциал да се произнесе довечера по предлагането на Европейска комисия за прекъсване на еврофондовете за страни, които попречват правосъдната система или не съумяват да се оправят с измамите и корупцията. Ако Европейска комисия откри "широко публикувано неуважение на правилата на правовата страна " и опасност за способността за ръководство на еврофондовете, тя ще може да предложи прекъсване на заплащанията от бюджета на Европейски Съюз.

Също през днешния ден Екологичен потенциал ще разиска използването на европейското законодателство по отношение на газопроводите от страни отвън Европейски Съюз.

Предвижда се тези газопроводи да бъдат налични за повече от един снабдител и да се ръководят с европейско ниво на бистрота. Според настоящите правила газопроводите и снабдяването с газ би трябвало да бъдат благосъстоятелност на разнообразни сдружения.

Предлага се разпоредбите да се ползват и за газопроводи, които идват от страни отвън Европейски Съюз, в това число "Северен поток ", а изключения да бъдат присъждани от Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР