Европейският парламент поиска шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг да се

...
Европейският парламент поиска шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг да се
Коментари Харесай

Европейският парлмент настоява за лична среща с Марк Зукърбърг


Европейският парламент изиска шефът на Facebook Марк Зукърбърг да се яви персонално, с цел да отговори на въпроси за абсурда с приключването на данни, като отхвърли предлагането му да изпрати вицепрезидента на компанията на негово място.

Председателят на Народното събрание Антонио Таяни е писал на Зукърбърг, че 2.7 милиона жители на Европейски Съюз, наранени от абсурда, заслужават персонално и цялостно пояснение от него.

Европейски Съюз започва въвеждането на нови строги правила за отбрана на персоналните данни през идващия месец. От Facebook обявиха, че ще се съобразят с тях.

В писмото, представено от Агенция Франс Прес, Таяни благодари на Зукърбърг за "любезното му предложение" да изпрати Джоел Каплан, вицепрезидент на Facebook. "Всички политически групи обаче настояха за вашето персонално наличие, какъвто беше казусът пред Конгреса на Съединените щати", се показва в писмото. "Ние сме уверени, че милионите европейци, наранени от абсурда, заслужават цялостно и задълбочено пояснение, тъкмо толкоз, колкото и американските граждани", акцентира Таяни.

Социалният медиен колос разгласи в мрежата си новите правила на Европейски Съюз за отбрана на данните, с цел да се опита да завоюва доверието им.

Общият правилник за отбрана на данните на Европейски Съюз, който влиза в действие на 25 май, има за цел да даде на потребителите по-голям надзор върху персоналните им данни и информация по какъв начин да ги съхраняват, с огромни санкции за компании, които нарушават разпоредбите.

Зукърбърг съобщи предходната седмица пред Конгреса на Съединени американски щати, че по-строгите правила на Европейски Съюз могат да послужат като насочващ модел в международен мащаб. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР