Европейският парламент по предложение на Европейската народна партия (ЕНП) ще

...
Европейският парламент по предложение на Европейската народна партия (ЕНП) ще
Коментари Харесай

Европарламентът ще обсъди ответните мерки срещу САЩ в случай на въвеждане на вносни мита за алуминий и стомана


Европейският парламент по предложение на Европейската национална партия (ЕНП) ще разиска на 14 март ответни ограничения на Европейския съюз против въвеждането на вносни мита за алуминий и стомана от страна на Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви през предходната седмица, че страната ще вкара мита върху вноса на стомана в размер от 25 % и 10 % за алуминий. Митата по думите му ще са в действие за нескончаем интервал от време и се вкарват „ в отбрана на националната сигурност на Съединени американски щати “.
Манфред Вебер от ЕНП означи по-рано, че Европейският съюз няма предпочитание за комерсиална война със Съединени американски щати, само че е подготвен за ответни ограничения.

Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер в неделя изясни, че Европа не счита да бездейства след въвеждането от страна на Съединени американски щати на нови вносни мита и се разгласи също за ответни ограничения. В коментар на изказването на президента Тръмп, че Съединени американски щати могат елементарно да завоюват възможна комерсиална война, Вестагер сподели, че това е единствено негово съмнение.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом още през предходната седмица заяви, че към този момент има прелиминарен лист за промишлени и селскостопански артикули от Съединени американски щати, които може да бъдат обложени също с вносни мита. Списъкът е изпратен за разискване до всички страни-членки. Той включва както мита за импорт на създадена в Съединени американски щати стомана, по този начин и избрана марка уиски, портокалов сок, фъстъчено масло и др, и може да бъде уголемен.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР