Европейският парламент отличи народния представител от Продължаваме промяната - Демократична

...
Европейският парламент отличи народния представител от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Манол Пейков е избран за европейски гражданин от България за 2023 г.

Европейският парламент отличи народния представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Манол Пейков с премията за европейски жител за 2023 година , оповестиха от Демократична България. Пейков получава оценката за, по който благодарение на над 30 000 донори са закупени повече 500 електрически генератора за Украйна . Те са предоставени за потребностите на лечебни заведения, учебни заведения, обществени домове и бомбоубежища в над 130 украински селища.

Депутатът благодари за признанието. По думите му всичко е почнало с концепцията да закупят някакво количество медикаменти. " Не мисля, че съм правил нещо особено, просто изтеглях нишката, която хората ми подаваха ", съобщи той. Манол Пейков сподели още, че все още за Украйна са събрани над 2 млн. лв., а настрана са събрани и средства в Турция Сирия.

" Получих премията от името на хилядите донори, които се включиха и с помощта на които събрахме над 1,3 млн. лв., превърнати допълнително от 500 генератора, които изпратихме в над 130 украински селища през последните 10 месеца. Слава на Украйна и на всички доблестни българи, които поддържат битката ѝ за независимост ", посочи той. Според Пейков българите са подготвени да заемат вярната страна на историята и на човешкия морал .

Наградата бе връчена на депутата тази заран в Народното събрание на площад " Княз Александър I " №1. Присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, новият български еврокомисар Илиана Иванова и посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук. Отличените за европейски жител от България тази година са определени от Комисия по отсъждане на премията, включваща представители на Европейския парламент и европейски цивилен и юношески организации. Отличието се присъжда от 2008 година на жители и организации, които са съдействали за поощряване на по-доброто взаимно схващане и по-тясната интеграция сред жителите на Европейски Съюз или за улеснението на трансграничното и транснационално съдействие в Евросъюза.
 Екологичен потенциал откри акция за подкрепяне на Украйна с ел. генератори
Екологичен потенциал откри акция за подкрепяне на Украйна с ел. генератори

Инициативата цели да се обезпечи сила за лечебни заведения, учебни заведения и други институции в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР