Европейският парламент отхвърли предложението на транспортната си комисия за преговори

...
Европейският парламент отхвърли предложението на транспортната си комисия за преговори
Коментари Харесай

Джамбазки към превозвачите: Крайно време е да докарате камионите си в Брюксел

Европейският парламент отхвърли предлагането на транспортната си комисия за договаряния със страните-членки по оповестените за компромисни текстове от така наречен пакет "Мобилност " или проекта „ Макрон”.

Крайно време е да се съберете всички вие и да докарате камионите си в Брюксел, пред комисията и Народното събрание. Това сподели евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Тази заран " по бТВ като се обърна към интернационалните превозвачи.

"Ако не престават те по този метод, ясно би трябвало да им покажем, че няма да бъдем хората второкласен, втора употреба, няма да позволим да откраднат бизнеса и да създадат служащите гастарбайтери и мигранти ", добави той.

Ние сме притиснати в ъгъла и няма накъде, подготвени сме на всичко, даже до крайни ограничения, отвърна Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

"Но преди да стигнем до крайните ограничения, желаеме цялата тази сила, която произведохме около митинга, Срещата на върха, желаеме всеки един наш евродепутат да употребява контактите си, в това число и на партийно равнище ", сподели още той.

По думите му продължава политическото държание по оста Западна Европа – Източна Европа, на второ място всеки приказва за компромис – комисия, парламент, съвет, само че това, което се случва е явен знак, че те не дават поръчка за компромис.

„ На трето място това, което се разгласи за пробив – факт е, че отводът да се даде мандат на транспортната комисия е ясно, че е пробив. И тъй като с него не са съгласни болшинството на евродепутатите, най-много френските депутати – те по тази причина не дадоха мандат. За нас е ясно, че тези хора нямат желание да се преценяват с нашите причини, добави Йордан Арабаджиев.

Реален пробив е дотолкоз, доколкото те не дадоха мандат. Много е значима нашата позиция като страна, като отрасъл, би трябвало да сме доста обединени. Нещата към този момент имат политическо решение, сподели Ангел Траков, ръководител на Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Това, което стана в комисията по превоза на Европейския парламент, беше триумф за всички българи, които работехме по тематиката. В пленарна зала никой не е дал своя вот съответните текстове, които ние сме приели, и това, което, веселя се, че и превозвачите са се обединили, че е пробив за нашите позиции. Беше отсрочено гласуването в пленарна зала за предоставяне на мандата и се даде опция да внасяме още промени и промени. Например интернационалните водачи отпаднаха от директивата за командировани служащи, изясни евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Ангел Джамбазки обаче посочи, че това още не е несъмнено.

„ След финалното гласоподаване в Страсбург, което ще бъде след две седмици, сред 2 и 7 на тази седмица. Всички плюсове и всички минуси стоят на масата. Отново би трябвало да се внесат предложенията, да съберем по 76 подписа. Казахме на превозвачите до петък да са подготвени да ни показват нещата, тъй като ние би трябвало да съберем подписи от доста хора и да ги убедим.

Но дано да бъде ясно едно нещо – гласуването в Народното събрание при уверенията на всичките ни сътрудници, че те ще се съобразят с българския бизнес, източния бизнес, ясно сподели лобизма и кражбата на бизнес. Това е двуличие и двоен стандарт.

Крайно време е да се съберете всички вие и да докарате камионите там, тъй като в Брюксел, пред комисията, пред Народното събрание, всеки френски селяк се бие за всеки цент домат, а тук приказваме за 150 000 индивида, които вършат нашия бизнес, 17% от нашия БВП”, сподели Ангел Джамбазки.

Ако не престават те по този метод, ясно би трябвало да им покажем, че няма да бъдем хората второкласен, втора употреба, няма да позволим да откраднат бизнеса и да създадат служащите гастарбайтери и мигранти нататък, тъй като ние приказваме за едно нова вълна от българска емиграция. Трябва да бъдем колкото можем по-аргументирани в залата, това го реализираме, и в случай че не се случи – камионите, платформите, ясно заявяваме какво желаеме и какво не искаме”, добави Джамбазки.

Той разясни, че занапред следва гласоподаване в Народното събрание, след което ще има договаряния сред комисия, парламент и Съвет на Европейски Съюз.

„ Миналата седмица всички български евродепутати се обединихме към позициите и настояванията на българските превозвачи. Това е нещо, което не се случва непрекъснато. Вече веднъж показахме, че можем да се преборим, смятам, че можем да го създадем отново. Проблемът е, че браншът приказва с толкоз доста гласове, че в този момент имаме на масата нещо, борим се за него, имаме триумф и в идващия миг излиза някой човек, който до момента не е подал някакво искане, и споделя: "А, но на мен това не ми харесва, тук още имате какво да работите…”, изясни Новаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР