Европейският парламент определи Русия като държавен терористичен спонсор с аргумента,

...
Европейският парламент определи Русия като държавен терористичен спонсор с аргумента,
Коментари Харесай

ЕП призна Русия за държавен терористичен спонсор

Европейският парламент дефинира Русия като държавен терористичен спонсор с аргумента, че нейните военни удари против украински цивилни цели – като тези против енергийна инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения и приюти – нарушават интернационалното право.

Европейските депутати гласоподаваха в поддръжка на резолюция, която признава Русия за страна, спонсорираща тероризма. Този ход обаче е значително алегоричен, защото Европейският съюз не разполага с правна рамка, която да го поддържа. В същото време Блокът към този момент наложи невиждани наказания на Русия поради нахлуването й в Украйна.

Москва реагира яростно на решението на Европейския парламент.

Предлагам Европейският парламент да бъде избран като спонсор на идиотизма “, написа в Telegram представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент и написа в Twitter:

Русия би трябвало да бъде изолирана на всички равнища и да бъде потърсена отговорност, с цел да постави завършек на дългогодишната си политика на тероризъм в Украйна и по света. “

Зеленски прикани Съединените щати и други страни д последват образеца на Европейски Съюз.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен продължава да отхвърля да включи Русия в листата на страните, спонсориращи тероризма, макар че резолюциите в двете камари на Конгреса го приканват да го направи.

В момента Държавният департамент на Съединени американски щати показва четири страни за такива, които спонсорират тероризма – Куба, Северна Корея, Иран и Сирия. С други думи, те са обект на възбрана за експорт на отбранителни артикули и финансови ограничавания.

В Европейски Съюз парламентите на четири страни до момента са определили Русия като държавен спонсор на тероризма: Литва, Латвия, Естония и Полша.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинтероризъм спонсор Русия война в Украйна ПоследниНай-четениПолитика 32 Екологичен потенциал призна Русия за държавен терористичен спонсор Инфраструктура 176 Усложнилият се ремонт на пътя Рударци – Кладница най-накрая завърши Компании 68 „ Лично феодално притежание “: Крахът на FTX може да болести бранша Компании 660 Yettel завоюва ESG премия от PwC за своята тактика за резистентност Компании 11970 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 9160 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 4718 Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките Накратко 4262 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР