Европейският парламент окончателно одобри поправки в Газовата директива на Европейския

...
Европейският парламент окончателно одобри поправки в Газовата директива на Европейския
Коментари Харесай

Европарламентът одобри поправки в Газовата директива на ЕС

Европейският парламент дефинитивно утвърди ремонти в Газовата инструкция на Европейския съюз, която касае също разпоредбите за работа при строителството на морски сектор на газопроводи в Европейски Съюз, в това число и " Северен поток ", осведоми РИА Новости.

Руската медия отбелязва, че измененията би трябвало да бъдат дефинитивно утвърдени от Съвета на Европейски Съюз на равнище министри.

В законопроекта се отбелязва, че новите и настоящи газопроводи на трети страни на територията на Европейски Съюз би трябвало да подхождат на избрани правила.

Изисква се обособени компании да добиват, транспортират и доставят газ.

На страницата на Европейския парламент се оповестява, че измененията на разпоредбите на газовия пазар са утвърдени от 465 депутати против 95, а 68 са се въздържали. Правилата ще засягат всички тръбопроводи към Европейски Съюз от трети страни.

Промените ще основат по-конкурентен газов пазар на Европейски Съюз за да се подсигурява, че притежателят на тръбопроводите, влизащи в Европейски Съюз, е друг от доставчика на газ. Тръбопроводите би трябвало да бъдат налични за всички оператори, което към този момент е правила за газпроводите на територията на Общността. Очаква се потребителите да завоюват от по-голямата конкуренция поради по-ниска цена.

В момента Европейски Съюз внася над 70% от потреблението на природен газ основно от Норвегия, Русия и Алжир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР