Европейският парламент одобри резолюция с 506 гласа за“, 9 против“

...
Европейският парламент одобри резолюция с 506 гласа за“, 9 против“
Коментари Харесай

Евродепутатите искат независимо международно разследване на смъртта на Навални

Европейският парламент утвърди резолюция с 506 гласа „ за “, 9 „ срещу “ и 32 „ въздържал се “ против политическото подтисничество в Русия и осъждаща гибелта на Алексей Навални. В документа се показва, че " съветската страна и персонално Владимир Путин носят наказателна и политическа отговорност за гибелта (...) на главния конкурент на президента ". Европейската институция изисква без значение и транспарантно интернационално следствие на събитията, довели до гибелта на Навални в съветски затвор в Арктика на 16 февруари.

Евродепутатите признават нуждата Европейският съюз да работи в поддръжка на политическите пандизчии и съветското гражданско общество, което съгласно тях е потискано.

Законодателите в Страсбург се съгласиха и с нуждата от " непоколебима поддръжка на Европейски Съюз за Украйна ", две години след съветската инвазия.

Вотът се случи ден откакто вдовицата на Навални, Юлия Навалная, прикани Съюза да заеме твърда позиция против съветския президент Владимир Путин и да не договаря с него за мир.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР