Европейският парламент одобри нови ограничения спрямо Русия и официално поиска

...
Европейският парламент одобри нови ограничения спрямо Русия и официално поиска
Коментари Харесай

Европейският парламент поиска спиране на Северен поток-2

Европейският парламент утвърди нови ограничавания по отношение на Русия и публично изиска прекъсване на построяването на газопровода " Северен поток-2 ".
Резолюцията, импортирана от латвийския евродепутат Сандра Калниете, е обвързвана с политическите връзки сред Европейски Съюз и Русия. Тя планува опция за разширение на персоналните наказания, ограничение достъпа на Русия до финанси и технологии, както и решение Москва към този момент да не бъде считана за стратегически сътрудник.
Документът беше утвърден с поддръжката на 402 депутати, 163 гласоподаваха срещу, а 89 се въздържаха. Ограниченията в него ще влязат в действие, в случай че Москва продължи да нарушава интернационалното право.
Евродепутатите приканват Европейска комисия и европейската дипломатическа работа " незабавно да разработят законодателни оферти по отношение на общоевропейския закон " Магнитски " ( " световен правозащитен режим на глобите на Европейски Съюз " ), който ще разреши въвеждането на визови забрани и целенасочени наказания, като блокиране на благосъстоятелност и имущество на физически лица в Европейски Съюз, вкарани в " санкционен лист ".
Според документа " Северен поток-2 " усилва зависимостта на Европейски Съюз от съветските газови доставки, заплашва вътрешния пазар на Европейски Съюз и не дава отговор на енергийната политика или стратегическите ползи на Европейски Съюз и по тази причина би трябвало да бъде спрян .
Европейският парламент счита, че Русия към този момент не може да се смята за стратегически сътрудник, a съглашението за партньорство и съдействие би трябвало да бъде преразгледано, защото заложените в него правила към този момент не се съблюдават. Евродепутатите приканиха страните от Европейски Съюз към по-координирана и съгласувана външна политика по отношение на Руската федерация.
В документа се отбелязва още, че Европейски Съюз " както и преди е отворен за подсилване на връзките и разговора и би желал да се върне към съдействие с Русия, когато съветските управляващи изпълнят своите правни и интернационалните отговорности ".
" Настоящите различия и борби сред Европейски Съюз и Русия не дават отговор на ползите на нито една от двете страни; каналите за връзка би трябвало да останат отворени, макар разочароващите резултати; новото разделяне на континента заплашва сигурността на Европейски Съюз и Русия ", се споделя в резолюцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР