Европейският парламент одобри днес в рамките на пленарната си сесия

...
Европейският парламент одобри днес в рамките на пленарната си сесия
Коментари Харесай

Европарламентът одобри бюджета на ЕС за 2024 година, 670 млн. евро бяха добавени в последния момент

Европейският парламент утвърди през днешния ден в границите на пленарната си сесия бюджета на Европейски Съюз за 2024 година, който незабавно по-късно беше подписан в закон от председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола, заяви Европарламентът на уеб страницата си.
Прочетете още
Бюджетът беше подсилен от 519 евродепутати, 79 бяха срещу, а 30 се въздържаха. Съветът на Европейски Съюз към този момент поддържа бюджета на 20 ноември.

Общият бюджет за 2024 година възлиза на 189,4 милиарда евро задължения и 142,6 милиарда евро заплащания. Според евродепутатите този бюджет подсигурява, че Европейски Съюз ще бъде по-добре квалифициран за справяне с световните провокации и в поддръжка на младежите и науката.

Близо 670 милиона евро бяха добавени към бюджета съвсем в последния миг след договорка със страните членки, реализирана на 11 ноември. Средствата ще бъдат ориентирани за филантропична помощ, програмата " Еръзъм+ " и транспортната инфраструктура.

" Бюджет 2024 е бюджет за сложни и несигурни времена ", уточни ръководителят на бюджетната комисия към Екологичен потенциал Йохан ван Овертвелт. По думите му бюджетът е трябвало да бъде приспособен към увеличаващите се провокации, само че крайният резултат е позитивен.

След постигането на консенсус за бюджет 2024 година евродепутатите се надяват подобен да бъде реализиран до края на година със Съвета по отношение на средносрочната проверка на дълготрайния бюджет на Общността, съобщи Българска телеграфна агенция. Целта е да бъдат обезпечени нужните средства за поддръжка на Украйна, както и за справяне с рецесията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР