Европейският парламент одобри днес окончателно назначението на българския еврокомисар Илиана

...
Европейският парламент одобри днес окончателно назначението на българския еврокомисар Илиана
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: ЕП одобри Илиана Иванова за еврокомисар

Европейският парламент утвърди през днешния ден дефинитивно назначението на българския еврокомисар Илиана Иванова.

Това стана по време на гласуването в пленарната сесия на Народното събрание в Страсбург, намерено от ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Депутатите гласоподаваха с 522 гласа " За ", 51 " Въздържал се " и 27 " Против ".

Иванова към този момент беше утвърдена от ръководителя на институцията Роберта Мецола и от водачите на политическите групи, след беше изслушана от две парламентарни комисии предходната седмица.

Илиана Иванова получи позитивни оценки от комисиите по индустрия и просвета, които я дефинираха като отличен претендент. Българката ще поеме ресора нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение, юноша и спорт и ще бъде комисар до края на мандата на тази Европейска комисия следващата година.

Досега Илиана Иванова беше българският представител в Европейската счете палата, а преди този момент - евродепутат от ГЕРБ. В Еврокомисията тя поема поста на Мария Габриел, която през май подаде оставка като еврокомисар, с цел да стане вицепремиер и министър на външните работи.

За да встъпи дефинитивно в служба, Иванова ще би трябвало да бъде утвърдена и от Европейския съвет, което се чака да стане до края на седмицата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР