Европейският парламент одобри днес 10 законопроекта, свързани с новите правила

...
Европейският парламент одобри днес 10 законопроекта, свързани с новите правила
Коментари Харесай

Eвропарламентът зададе нови правила за мигрантите

Европейският парламент утвърди през днешния ден 10 законопроекта, свързани с новите правила за миграцията в Европейски Съюз. Правилата плануват наложително систематизиране на бежанците или присъединяване с вноски в общия европейски бюджет по въпросите на миграцията.

В известие на Екологичен потенциал по този мотив се отбелязва, че отсега нататък страните от Европейски Съюз под миграционен напън ще могат да разчитат на помощ от останалите европейски страни, в това число със средства и техника. Ще бъдат изменени така наречен правила от Дъблин, които дефинират коя страна дава отговор за разглеждането на молбите за интернационална протекция. Законопроектът по този въпрос беше утвърден с 322 гласа " за ", 266 " срещу " и 31 въздържали се. 

Въвеждат се също ограничения за противопоставяне на миграцията, когато е употребена за дестабилизиране на Европейски Съюз. Този текст беше утвърден с 301 гласа " за ", при 272 " срещу " и 46 въздържали се. 

Занапред мигрантите, които не дават отговор на изискванията за влизане в Европейски Съюз, ще минават процедура за инспекция на границата с взимане на биометрични данни. Държавите в Европейски Съюз ще би трябвало да основат самостоятелни благоприятни условия за наблюдаване на спазването на главните права. Този законопроект беше подсилен с 366 гласа " за ", при 229 " срещу " и 26 въздържали се.

Въвеждането на нови правила за централизираната осведомителна система за присъди на чужденци беше утвърдено с 414 гласа " за ", при 182 " срещу " и 29 въздържали се.

Евродепутатите поддържаха нова обща процедура за даване и лишаване на интернационална протекция в Европейски Съюз. Обработката на молбите за леговище на границите отсега нататък ще би трябвало да бъде по-бърза, взеха решение те с 301 гласа " за ", 269 " срещу " и 51 въздържали се.

Решението за връщане от границата на мигрантите, които нямат съображение да влязат в Европейски Съюз, беше гласувано с 329 гласа " за ", 253 " срещу " и 40 въздържали се.

Данните на идващите нелегално в Европейски Съюз, в това число пръстови отпечатъци и лицеви изображения, ще се съхраняват в европейска база, където ще се отбелязва дали даден мигрант може да съставлява опасност за сигурността или е показал принуждение. Това решение беше утвърдено с 404 гласа " за ", при 202 " срещу " и 16 въздържали се.

Екологичен потенциал поддържа нови общоевропейски условия за признание на статут на емигрант и на правата за протекция. Държавите в Европейски Съюз ще би трябвало да правят оценка ситуацията в страната на генезис на мигранта съгласно данни от Агенцията на Европейски Съюз за убежището, като предоставеният бежански статут ще се преразглежда непрекъснато. Кандидатите за протекция ще би трябвало да останат в страната от Европейски Съюз, която дава отговор за тяхната молба, или където е предоставена закрилата. Това решение беше гласувано с 340 гласа " за ", 249 " срещу " и 34 въздържали се.

Държавите в Европейски Съюз ще би трябвало да обезпечат сходни условия за приемане на търсещите леговище (жилище, обучение и здравеопазване). Регистрираните претенденти за леговище ще могат да стартират работа най-късно шест месеца след подаването на молба. Условията на задържане и ограничението на свободата на придвижване ще бъдат такива, че да обезсърчат претендентите да се движат из Европейски Съюз, взеха решение евродепутатите с 398 гласа " за ", 162 " срещу " и 60 въздържали се.

Държавите от Европейски Съюз ще предложат на доброволна основа да одобряват бежанци, приети от ВКБООН, които ще пътуват законно, проведено и безвредно, реши Екологичен потенциал с 452 гласа " за ", при 154 " срещу " и 14 въздържали се.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР