Европейският парламент няма да изпраща наблюдатели на изборите в Русия

...
Европейският парламент няма да изпраща наблюдатели на изборите в Русия
Коментари Харесай

ЕП няма да изпрати наблюдатели на изборите в Русия и Азербайджан

Европейският парламент няма да изпраща наблюдаващи на изборите в Русия и в Азербайджан, съобщи Дойче веле.

В изказване на съпредседателите на групата за поддръжка на демокрацията и съгласуване на избори Дейвид Макалистър и Линда Макевен се показва, че Екологичен потенциал няма да следи изборния развой, нито ще разяснява провеждането на изборите в двете страни и резултатите от тях.

По-рано съветският опозиционен водач Алексей Навални заяви, че 4500 негови наблюдаващи не са били позволени до изборите от съветската ЦИК.

Подобни функционалности не са предоставени на нито един член на Екологичен потенциал и в случай че някой от евродепутатите реши да следи изборите, ще значи, че го прави в персонално качество и не може да ангажира с това Европарламента.

" Предложението на някои публични съветски организации да покрият разноските на искащите да бъдат интернационалните наблюдаващи опонира на съществени етични правила при наблюдаването на избори. " - акцентират двамата евродепутати.

Официалната позиция на Европарламента за изборите в Азербайджан ще бъде изложена в отчет за връзките сред Брюксел и Баку. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР