Европейският парламент не можа да постигне абсолютно мнозинство за отхвърляне

...
Европейският парламент не можа да постигне абсолютно мнозинство за отхвърляне
Коментари Харесай

ЕП подкрепи включването на газа и ядрените дейности в списъка на енергийно устойчивите дейности

Европейският парламент не можа да реализира безусловно болшинство за отменяне на предлагането на Комисията за по този начин наречената таксономия - класифицирането на екологично устойчивите стопански действия по пътя към климатична индиферентност, което включва и газа и нуклеарната сила.

Ако и Съветът не възрази, делегираният акт за таксономията влиза в действие на 1 януари 2023 година

Според предлагането на Европейската комисия вложенията в свързани с газа и нуклеарната сила действия ще изградят роля по време на екологичния преход. Комисията предложи тези действия да бъдат класифицирани като преходни, допринасящи за намаляване на последствията от изменението на климата.

Включването на дейностите, свързани с природния газ и нуклеарната сила, е лимитирано във времето и зависи от характерни условия и условия за бистрота.

278 евродепутати гласоподаваха „ за “ резолюцията, 328 „ срещу “ и 33 „ въздържал се “. За да може Парламентът да наложи несъгласие върху предлагането на Комисията, беше нужно безусловно болшинство от 353 членове.

Регламентът за таксономията е част от проекта за деяние на Комисията за финансиране на устойчивия напредък и има за цел да подтиква екологосъобразните вложения и да предотврати заблуждаващите изказвания за екосъобразност (greenwashing).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР