Европейският парламент настоява използването на сексуални услуги от жертви на

...
Европейският парламент настоява използването на сексуални услуги от жертви на
Коментари Харесай

Използването на сексуални услуги от жертви на трафик става престъпление

Европейският парламент упорства потреблението на полови услуги от жертви на трафик би трябвало да бъдe криминализиранo, нужни са по-сериозни ограничения за справяне с разпространяването му.

Евродепутатите приканват за по-строги ограничения против всички форми на трафик, с фокус върху отбраната на дамите, децата и мигрантите. Те показват страдание по отношение на неналичието на сравними и подробни данни за мащаба на трафика в целия Европейски Съюз и упорстват за усилване на съдействието сред страните членки за битка с закононарушенията, които са постоянно транснационални.

"Трафикът на хора нарушава правото на живот, физическата и психическата цялост, половата независимост и човешкото достолепие. Той дехуманизира хората и ги трансформира в предмети за продажба. Насочен е най-вече към дами и девойки за полова употреба, които са обект на трафик от страна на мъже. Обезпокоителното повишаване на трафика на деца визира по-специално недокументираните мигранти. Призоваваме Комисията да преразгледа Директивата за битка с трафика на хора, тъй че страните членки категорично да криминализират потреблението на услуги, предоставяни от жертви на трафик “, съобщи съдокладчикът Мария Сорая Родригес Рамос ( "Обнови Европа ", Испания).

Сексуалната употреба продължава да бъде най-разпространената и докладвана форма на трафик на хора в Европейски Съюз, като визира най-вече дами и девойки, и се прави най-вече от мъже. Докладът приканва Комисията да промени Директивата за битка с трафика на хора, с цел да се подсигурява, че страните членки категорично криминализират „ съзнателното потребление “ на услуги, предоставяни от жертви на трафик.

Лицата, търсещи леговище, бежанците и мигрантите, изключително дамите и непридружените малолетни и малолетни лица, са изключително уязвими на трафик, предизвестяват членовете на Екологичен потенциал. Те акцентират доста дребния брой регистрирани жертви в процедурите за интернационална протекция и приканват страните членки да подсигуряват, че процедурите за битка с трафика на хора и за даване на леговище са взаимосвързани. Парламентът насочва рецензии, че специфичните потребности на жертвите като ЛГБТИ лица, хора с увреждания и хора от расиализирани групи, в това число ромите, постоянно се подценяват.

Интернет, обществените медии и новите технологии се употребяват за набиране и привличане на евентуални жертви на трафик, в това число деца. В тази връзка, евродепутатите приканват Комисията и страните членки да прегледат въпроса за потреблението на онлайн технологии както за разпространяването, по този начин и за предотвратяването на трафика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР