Европейският парламент и Европейският съвет одобриха окончателно румънката Лаура Кьовеши

...
Европейският парламент и Европейският съвет одобриха окончателно румънката Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Одобриха Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

Европейският парламент и Европейският съвет утвърдиха дефинитивно румънката Лаура Кьовеши за основен прокурор на Европейската прокуратура.

Преговорите сред Европейския парламент и Съвета за новия основен прокурор на Европа, който да управлява Европейската прокуратура (EPPO), не престават от предходната пролет. Преговарящият екип на Парламента поддържа Кьовеши по време на договарянията, макар опълчването на Съвета до този миг.

След съглашението с договарящите на Съвета във вторник вечерта, ръководителят на Комитета за цивилен свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар съобщи: " Г-жа Кьовеши е идеалният избор да стане основен прокурор на Европейски Съюз. Има отлични професионални пълномощия. Освен това сега Румъния не заема основни постове в Европейски Съюз. Тя ще бъде една от мощните дами, водещи Европейски Съюз занапред нататък ".

" Много сме удовлетворени, че госпожа Лаура Кьовеши ще управлява новата европейска прокуратура. Тя дава отговор най-добре на визията на Европейския парламент за мощна и надеждна европейска прокуратура. Г-жа Кьовеши е извънредно способена, с впечатляващи достиженията в битката с корупцията и огромна храброст ", добави ръководителят на Комитета за бюджетен надзор Моника Холмайер (ЕНП).

Вероятно на конференцията на ръководителите на Екологичен потенциал ще одобрят съглашението, до момента в който потвърждението сред държавите-членки ще се случи на съвещание на Съвета през октомври. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР