Европейският парламент гласува в сряда в подкрепа на Механизма за

...
Европейският парламент гласува в сряда в подкрепа на Механизма за
Коментари Харесай

ЕП одобри Механизма за възстановяване и устойчивост на ЕС

Европейският парламент гласоподава в сряда в поддръжка на Механизма за възобновяване и резистентност, който е съществена част от пакета от фискални ограничения на Европейския съюз, прочут като, ориентиран към битка с отрицателните последствия от коронавирусната пандемия, заяви БНР.
Според Европейската комисия, Механизмът за възобновяване и резистентност ще изиграе решаваща роля, с цел да направи стопанските системи и обществата на блока по-устойчиви и да обезпечи " зелени и цифрови преходи “. Самият механизъм е структуриран към шест съществени стълба: зелен преход; цифрова трансформация; икономическо сближаване; продуктивност и конкурентоспособност; обществено и териториално сближаване; здравна, икономическа, обществена и институционална устойчивост; политики за идващото потомство ".
" Победата против вируса с помощта на имунизациите е от значително значение. Но също по този начин би трябвало да помогнем на жителите, бизнеса и общностите да излязат от икономическата рецесия. Механизмът за възобновяване и резистентност ще даде 672,5 милиарда евро, с цел да направи тъкмо това. Ще влага в това да направи Европа по-зелена, по-цифрова, повече издръжлива, за дълготрайна изгода за всички ", разяснява ръководителят на Европейската комисия.
По време на днешната пленарна сесия евродепутатите утвърдиха разпоредбите за основаване на Механизъм за възобновяване и резистентност, водеща стратегия на Европейски Съюз в проекта за възобновяване от на стойност 750 милиарда евро. Парламентът и Съветът реализираха краткотрайно съглашение за инструмента през декември 2020 година
Този механизъм ще предложи огромна поддръжка на страните от Европейски Съюз за вложенията и промените, нужни за намаляване на икономическите и обществени последствия от пандемията и за подготовка на стопанските системи на Европейски Съюз за стабилно, цифрово бъдеще.
 Европарламентът утвърди бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година Европарламентът утвърди бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година
Евроарламентът утвърди идната многогодишна финансова рамка (МФР), с цел да може поддръжката на Европейски Съюз да доближи до жителите от началото...
Парите ще бъдат разполагаем като безплатни средства и заеми. Безвъзмездните средства ще възлизат на 312,5 милиарда евро, съгласно цените през 2018 година (действителната сума ще бъде поправена нагоре, като се вземе поради инфлацията).
Разпределението на безвъзмездните средства сред страните ще се основава на няколко критерия: в началната фаза - до края на 2022 година - те ще включват население, БВП на глава от популацията и безработица през 2015-2019 година По-късно резултатите от стопанската система през 2020 и 2021 година ще бъдат взети поради вместо безработицата.
Европейската комисия ще би трябвало да поеме задължения до края на 2023 година за цялостния размер на безвъзмездните средства за страните от Европейски Съюз, а парите ще би трябвало да бъдат изплатени до края на 2026 година Сумите ще бъдат финализирани до юни 2022 година въз основа на повишаването на БВП през 2020-2021 година
Кредитите ще бъдат предоставени по искане на страните членки до края на 2023 година до общо 360 милиарда евро съгласно цените за 2018 година Нивото на заемите за всяка страна ще бъде лимитирано до 6,8% от брутния вътрешен артикул на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР