Европейският парламент гласува в подкрепа на предоставянето на статут на

...
Европейският парламент гласува в подкрепа на предоставянето на статут на
Коментари Харесай

ЕП даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за ЕС

Европейският парламент гласоподава в поддръжка на даването на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова. Екологичен потенциал одобри резолюция, с която приканва Европейския съвет да даде " неотложно " статут на претендент за участие на двете страни, както и на Грузия, откакто Тбилиси извърши целите, посочени от Европейската комисия с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се ".

Този ход би бил равностоен на демонстрация на водачество, увереност и визия, означават членовете на Екологичен потенциал и допълват, че няма " бърза писта " за участие в Съюза и присъединението остава учреден на заслуги и структуриран развой, който изисква да бъдат изпълнени критериите за участие и зависи от ефикасното осъществяване на промени, написа news.bg.

Екологичен потенциал прикани управляващите на Украйна, Молдова и Грузия да " показват недвусмислено политическата си решителност да осъществят европейските упоритости на своя народ ", като ускорят промените, с цел да изпълнят дейно критериите за участие в Европейски Съюз допустимо най-скоро. В документа се показва, че няма опция на разширението, което " повече от всеки път е геостратегическа инвестиция " в един постоянен, мощен и обединен Европейски Съюз.

Отбелязва се, че вероятността за пълноправно участие в Европейски Съюз на страните, които се стремят към това, е в полза на самия Съюз в политическо и икономическо отношение и в региона на сигурността.

Освен това членовете на Екологичен потенциал упорстват процесът на разширение да бъде възобновен и отблокиран във връзка с Западните Балкани. Украйна, Молдова и Грузия аплайваха за участие в Европейски Съюз след началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Миналата седмица Европейската комисия предложи на Европейския съвет да удостовери вероятностите на трите страни да станат страни членки на Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР