Европейският парламент гласува по-строги правила за борба с дъмпингов и

...
Европейският парламент гласува по-строги правила за борба с дъмпингов и
Коментари Харесай

Европарламентът гласува правила срещу евтиния внос от трети страни

Европейският парламент гласоподава по-строги правила за битка с дъмпингов и субсидиран импорт от трети страни, с цел да отбрани работните места и индустрията в Европейския съюз, съобщи пресслужбата на институцията.

Според европейските търговски правила за първи път в света ще се изисква сътрудници отвън Европейски Съюз да дават отговор на интернационалните обществени и екологични стандарти. Целта е да се ускори отбраната на работните места и бизнеса в Европейски Съюз против незаслужено евтиния импорт от трети страни, които мощно се намесват в стопанската система.

Какво е новото?

Отсега нататък въздействието на обществения и екологичния дъмпинг ще се взима под внимание, когато се взимат решения по отношение на антидъмпингови ограничения.

Европейската комисия ще следи ситуацията в страните експортьорки. Компаниите от Европейски Съюз могат да се базират на отчетите й, когато подават недоволства.

Няма да има спомагателна доказателствена тежест за сдруженията от Европейски Съюз в допълнение към актуалната процедура за антидъмпингови каузи.

Малките и междинните предприятия ще получават помощ, с цел да се оправят с процедурата, а всички наранени страни, изключително синдикатите, ще могат да показват мнението си по отношение на ограниченията за комерсиална отбрана.

" Днес не дискутираме единствено въпроса дали Китай е пазарна стопанска система или не, а дали нашата европейска система може и би трябвало да сътвори идентични правила за всички, както и дали тези правила могат да дават идентични благоприятни условия на всички. Отговорът е " да ", тъй като ние се нуждаем от равнопоставена и почтена конкуренция ", сподели докладчикът Салваторе Чику.

Следващи стъпки

Правилата ще влязат в действие, откакто бъдат публично утвърдени от съвета и оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР