Европейският парламент (ЕП) в четвъртък осъди като нарушаване правата на

...
Европейският парламент (ЕП) в четвъртък осъди като нарушаване правата на
Коментари Харесай

ЕП загрижен за правата на гей родителите в Италия

Европейският парламент (ЕП) в четвъртък осъди като нарушение правата на еднополовите родители  решението на ултраконсервативното държавно управление на Италия,Милано да не записва децата на гей родители, заяви Агенция Франс Прес.

Евродепутатите се притесняват, ч е ходът на Милано е " част от по-широка офанзива против ЛГБТ общността в Италия ". Те приканиха италианското държавно управление " неотложно да анулира решението си " и обявиха , че " решението неизбежно ще докара до дискриминация освен на еднополовите двойки, само че и на първо място на техните деца ", добавяйки, че е " директно нарушаване на правата на децата " според спогодба на Организация на обединените нации.
 Милано няма да записва гей двойки като родители
Милано няма да записва гей двойки като родители

Италия легализира еднополовите цивилен съюзи през 2016 година,

Семейното право се взема решение от всяка държава-членка, само че през декември Европейската комисия (ЕК) показа предложение, което ще принуди всяка страна в блока да признае правата на родителите, предоставени в друга нация.

Планът ще отбрани децата от еднополови фамилии , пътуващи в границите на Европейски Съюз.

Припомняме, че решението за Милано бе оповестено на 14 март. 

Италия легализира еднополовите цивилен съюзи през 2016 година, преодолявайки съпротивата на католическите и консервативните групи, само че не съумя да им даде права за осиновяване, страхувайки се, че това ще насърчи сурогатните бременности, които остават противозаконни.

При неналичието на ясно законодателство по въпроса някои съдилища се произнесоха в интерес на разрешаването на еднополови двойки да осиновяват децата на другия, а кметовете на някои градове, в това число Милано, записаха сурогатни раждания на еднополови двойки.

Италия от години е разграничена по въпроса - като да вземем за пример опитите в персоналните карти на децата да написа " Родител 1 " и " Родител 2 ", а не " майка " и " татко ", или провеждането на митинги " за " и " срещу " еднополовите бракове. Консервативни политици през годините се изказваха " за " обичайното семейство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР