Европейският парламент (ЕП) призова всички страни от ЕС да наложат

...
Европейският парламент (ЕП) призова всички страни от ЕС да наложат
Коментари Харесай

Европарламентът призовава всички страни от ЕС за незабавно ембарго върху руската енергия

Европейският парламент (ЕП) прикани всички страни от Европейски Съюз да наложат ембарго върху енергийните доставки от Русия. Това съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

" Европейският парламент приканва за неотложно общоевропейско ембарго върху енергийните доставки, следени от Кремъл. Дойде време да сложим завършек на зависимостта си от автократите един път вечно ", написа тя в Twitter.

Ръководителят на Екологичен потенциал даде обещание поддръжка на България и Полша по отношение на решението на " Газпром " да приключи доставките на газ за тези страни, които отхвърлиха да заплащат в рубли.

26 април „ Газпром “ изпрати съобщение до фирмите вносители в Полша и България за прекъсване на доставките на газ от 27 април, защото те отхвърлят да извършат дефинитивни заплащания в съветски рубли. На 23 март съветският президент Владимир Путин разпореди заплащанията за експорт на съветски газ за вражески страни да се превалутират в рубли. Той съобщи, че Русия ще откаже да приема заплащания по такива контракти в компрометирани валути, в това число долари и евро.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР