Европейският парламент (ЕП) одобри във вторник остра резолюция относно предстоящите

...
Европейският парламент (ЕП) одобри във вторник остра резолюция относно предстоящите
Коментари Харесай

ЕП поряза Полша с остра резолюция за правата

Европейският парламент (ЕП) утвърди във вторник остра резолюция по отношение на идните парламентарни избори в Полша , които би трябвало да се проведат през октомври или ноември, оповестява " Евронюз ". В нея се приканва за интернационално наблюдаване и се осъждат дейностите на ръководещите.

Резолюцията беше призната с 472 гласа " за " против 136 гласа " срещу ". Текстът, който е правно необвързващ, осъжда " умишлените и систематични старания ", положени от полското държавно управление за подкопаване на главните полезности на Европейски Съюз. Изразява се и " дълбока угриженост " по отношение на неотдавнашните промени в изборния кодекс на страната.

Промените, въведени от твърдо дясната ръководеща партия " Право и правдивост ", имат за цел да покачат изборната интензивност посредством основаване на повече изборни секции в селата и обезпечаване на безвъзмезден превоз за възрастни хора и хора с увреждания в деня на гласуването.

Опозицията обаче упорства, че променянето на правила толкоз покрай избори е нелегално и единствената цел е да притегли по-голям дял гласоподаватели в селските региони, което е удобно за ръководещите.

В своята резолюция евродепутатите приканват Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да " провежда пълномащабна задача за наблюдаване на избори " за идните парламентарни избори в Полша.
 Полша взема решение на референдум за съглашението на Европейски Съюз за мигрантите
Полша взема решение на референдум за съглашението на Европейски Съюз за мигрантите

Варшава отхвърля да приема повече бежанци

ОССЕ постоянно следи изборите на национално, районно и локално равнище, които се организират в цяла Европа и рапортува дали са извършени по почтен, свободен, еднакъв и транспарантен метод. Според нейния уеб страница ОССЕ към този момент е повдигнала опцията за разполагане на " лимитирана " задача за наблюдаване по-късно тази година, което на доктрина не би изпълнило настояването на законодателите.

Евродепутатите също по този начин приканиха полските управляващи да " анулират " или " най-малко да спрат " нов закон, който основава държавна комисия за следствие на случаи на " съветско въздействие ". Комисията бе основана с пълномощия, сходни на прокурорските, с цел да организира чувания на държавни чиновници и компании, за които се подозира, че са работили в " ущърб на ползите " на Полша сред 2007 и 2022 година
 Полша още веднъж задържа съветски разузнавач
Полша още веднъж задържа съветски разузнавач

Заподозреният е проучвал военни уреди и пристанища

Потенциалните санкции, наричани в закона " оздравителни ограничения ", включват възбрана за владение на позволение за достъп до информация или служба, която включва ръководство на обществени средства, с дълготрайност до 10 години. Опозиционните партии и правни специалисти жигосаха държавната комисия като политически инструмент за ориентиране на претендентите в навечерието на изборите и ефикасното им недопустимост за социална служба.

Европейската комисия (ЕК) стартира правосъдни дейности против Полша с аргумента, че законът нарушава правото на ефикасна правосъдна отбрана, неналичието на противоположна мощ на глобите и условията за отбрана на данните. Евродепутатите приканват Комисията да продължи напред " допустимо най-скоро, в случай че законът остане в действие, по-специално посредством потребление на ускорена процедура за нарушаване ".

Министерството на външните работи на Полша не отговори незабавно на искане за коментар.

Припомняме, че, измежду които правосъдната си системата и мигрантите. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР