Европейският парламент е приел окончателно пакета Мобилност, съобщи транспортната комисия

...
Европейският парламент е приел окончателно пакета Мобилност, съобщи транспортната комисия
Коментари Харесай

Европейският парламент окончателно прие пакета Мобилност

Европейският парламент е приел дефинитивно пакета " Мобилност ", заяви транспортната комисия в профила си в " Туитър ". Според обявата това ще даде " изясненост за командироването на водачи, ще усъвършенства работните условия на водачите и ще помогне за битката с противозаконни практики ".

Документът от гласуването на уеб страницата на институцията сочи, че всички ремонти, препоръчани на гласоподаване нощес, са били отхвърлени.

Това е удар за настояванията на България, чиито евродепутати желаеха промени в някои от най-спорните за източноевропейските страни наредби.

През септември обаче се чака еврокомисията да разгласи оценка за въздействието му и вероятно да предложи нови правила. Пред България и другите недоволни от ЕС-27 остава и опцията да го оспорят в Съда на Европейски Съюз. Литва и Полша към този момент обявиха такова желание.

Връщането на колите на мястото на регистрация на всеки осем седмици и връщането на водачите по домовете им на всеки четири - това са ограниченията, които най-тежко ще обиден българските превозвачи, единомислещи са евродепутатите, с които " Дневник " беседва.

Приетите правила ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз през идващите седмици, означи Европарламентът в прессъобщение. Правилата за командироването ще се ползват 18 месеца след влизането в действие на правния акт. Правилата по отношение на времето за отмора, което включва прибирането на превозвачите, ще се ползват 20 дни след публикуването на акта. Правилата по отношение на връщането на камионите и други промени в разпоредбите за достъпа до пазара ще се ползват 18 месеца след влизането в действие на акта по отношение на достъпа до пазара.

Според Европарламента " ревизираните правила за командироването на водачи, времето на водачите за ръководство на транспортното средство и за отмора, както и по-доброто използване на разпоредбите за каботаж (т.е. за транспорт на артикули, осъществяван краткотрайно в дадена приемаща страна членка от превозвачи, открити отвън съответната страна членка) имат за цел да прекратят нарушаването на конкуренцията в бранша на автомобилния превоз. Те също целят да обезпечат по-добри условия за отмора на водачите. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР