Европейският механизъм за гражданска защита да се издържа от бюджета

...
Европейският механизъм за гражданска защита да се издържа от бюджета
Коментари Харесай

Христос Стилианидис: Промените в климата налагат промени и в системата за реакция при кризи



Европейският механизъм за гражданска отбрана да се устоя от бюджета на Европейски Съюз и помощта при бедствия да не бъде на непринуден принцип - предлага еврокомисарят по филантропична помощ и ръководство на рецесии Христос Стилианидис . Според него, измененията в климата постановат и промени в системата за реакция при рецесии:

Откровено казано тази доброволна помощ на страните членки е слаба страна на актуалната система, въпреки посредством нея да постигнахме доста. Имаше моменти, когато тя работеше доста добре, само че при новите феномени е достигнала тавана си. Сега сме изправени пред заплаха от пожари в България, Хърватия, Франция и Португалия. Същевременно има наводнения в Полша, България, Германия и Ирландия, където се развихри ураганът Офелия – т.е. многочислени рецесии в доста от страните ни.

Особен акцент би трябвало да се сложи върху предварителната защита, счита еврокомисар Стелианидис:

Преди две седмици до Атина се развихри същинско злополучие с 23 жертви, единствено тъй като имаше невиждана стихия за тази област, само че в същото време нямаше никаква предварителна защита. Затова ние би трябвало да инжектираме обществото ни с мисълта, че предварителната защита е нещо по-добро от лекуването, както и да подтикваме страните членки посредством структурните фондове да осъвременят превантивните ограничения и по-късно да модернизираме груповия европейски отговор.

Цялото изявление с еврокомисар Христос Стилианидис ще чуете в предаването „ Събота 150 “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР