Европейският лекарствен регулатор препоръча поставянето на бустерна доза от ваксината

...
Европейският лекарствен регулатор препоръча поставянето на бустерна доза от ваксината
Коментари Харесай

ЕМА препоръча и бустер на Johnson & Johnson

Европейският лекарствен регулатор предложи слагането на бустерна доза от имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson (J&J) минимум два месеца след първа игла при хора на възраст на и над 18 години, до момента в който Европейски Съюз се бори с възходящите инфекции, съобщи „ Ройтерс “.

Вариантът „ Омикрон “ бързо се популяризира по целия свят, като доста от новите случаи са свързани с този вариант и Световната здравна организация предизвести, че той съставлява „ доста висок “ риск, само че данните за неговото влияние са лимитирани.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че нейната рекомендация за разрешаване на бустер на J&J следва данни, които демонстрират, че спомагателната доза е довела до повишение на антителата против ковид SARS-CoV-2.

От ЕМА прецизират, че бустер може да се приложи и след слагане на иРНК имунизациите на Pfizer и Moderna в сходство с рекомендациите за разбъркване на ваксини.

Няколко страни от Европа стягат рестриктивните мерки, откакто минимум един пациент умря в Обединеното кралство след заразяване с разновидността „ Омикрон “, открит първо в Южна Африка и в Хонконг.

Лекарственият регулатор на Европейски Съюз към този момент утвърди бустери на Pfizer и Moderna минимум шест месец след общоприетия курс от две инжекции. Разглеждат се и бустерни дози за AstraZeneca.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР