Европейският комисар по вътрешния пазар на ЕС Тиери Бретон заяви,

...
Европейският комисар по вътрешния пазар на ЕС Тиери Бретон заяви,
Коментари Харесай

Рисковете от ChatGPT ще форсират законодателни промени в ЕС

Европейският комисар по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон съобщи, че новите правила за изкуствения разсъдък ще имат за цел да отговорят на опасенията по отношение на рисковете от ChatGPT и да подсигуряват, че европейците могат да се доверят на AI технологиите.

Думите на Бретон са първият коментар на почитан чиновник на Европейска комисия на фона на опасенията по отношение на чатбота на OpenAI, който бе публично пуснат преди два месеца.

ChatGPT, който може да генерира публикации, есета, вицове и даже лирика в отговор на запитвания, се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята, въз основа на изследване на UBS с данни от аналитичната компания SimilarWeb.

OpenAI, частна компания, подкрепена от Microsoft Corp, го направи обществено наличен за гратис прилагане в края на ноември.

Бретон съобщи, че рисковете, подбудени от ChatGPT, акцентират незабавната нужда от правила за надзор върху изкуствения разсъдък. Миналата година той предложи такава регулация, целяща да се откри световен стандарт за технологията, при която водачи са Китай и Съединени американски щати. AI инструментите се употребяват все по-масово в смарт телефони, самоуправляващи се коли, при онлайн извършване на покупки и в активността на цели заводи.

Както беше показано от ChatGPT, AI решенията могат да предложат огромни благоприятни условия за предприятията и жителите, само че могат и да основат опасности. Ето за какво се нуждаем от солидна регулаторна рамка, която да подсигурява благонадежден изкуствен интелект, учреден на висококачествени данни “, сподели той в писмен коментар пред Reuters.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинOpenAI ChatGPT Тиери Бретон изкуствен интелект регулации ПоследниНай-четениРегулации 4 Рисковете от ChatGPT ще форсират законодателни промени в Европейски Съюз Европари 60 Български компании могат да получат до 1 млн. лева за ново съоръжение Бюджет и финанси 76 Правителството утвърди сметката за изборите Компании 136 Канадци купуват българската компания за рандеман на злато Eastern Resources Имоти 124 Жилищното строителство се е забавило в края на 2022 година Енергетика 176 На енергийната борса към този момент ще има пазар единствено за зелена сила Политика 1728 Разруха и свободно рухване – наследството на кабинета „ Петков “ Финанси 376 Русия разпродава валута, с цел да компенсира срутва на енергийните доходи Демография 320 Преобръщане на настройките? Само 25% от българите биха емигрирали Европари 696 Парите за слънчеви панели на покривите ще се забавят Компании 6858 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Телекомуникации 6280 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Бюджет и финанси 5888 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Компании 5680 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Финанси 4832 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Политика 3341 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Хай-тек 2642 Brain-Computer интерфейсите навлизат в живота ни през 2023 година? Енергетика 2531 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Компании 2366 Дантеленият бизнес и Славина, която съживява пропуснат поминък Политика 2219 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР