Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) обърна у дома лидера във

...
Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) обърна у дома лидера във
Коментари Харесай

Реал обърна и срази ПСЖ с два гола в края

Европейският клубен първенец Реал (Мадрид) обърна вкъщи водача във френската Лига 1 ПСЖ с 3:1 в първия колосален конфликт посред им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Адриен Рабио (33) изведе гостите напред в резултата, само че Кристиано Роналдо (45-дузпа, 83) вкара два гола за цялостния поврат, а Марсело (86) оформи крайния резултат. Така „ кралският ” клуб взе добър задатък, само че и позволи гол на непознат терен, който би могъл да натежи на реванша в Париж.

Домакините имаха по-добрите положения при започване на срещата, само че първо никой не засече прекрасен пас на Роналдо във вратарското поле, а по-късно бранител мазета мощен шут на Тони Кроос. В 13-ата минута Неймар от гостите беше изведен зад отбраната на " кралския ” клуб, само че си послужи с ръка. Десетина минути по-късно Иско беше фаулиран пред наказателното поле на гостите и последва директен свободен удар, след осъществяването на който Роналдо прати топката над вратата. Малко по-късно Марсело откри Роналдо по десния фланг и португалецът шутира и топката срещна лицето на вратаря Ареола.

В 32-ата минута Серхио Рамос насочи удар с глава след центриране от корнер, а Ареола се намеси ослепително и избави. При ответната офанзива топката попадна у Адриен Рабио (33), който я прати в мрежата за 0:1. Четири минути по-късно Роналдо можеше да изравни, откакто нахлу в наказателното поле на парижани, само че шутира мощно и топката мина над вратата.

В 43-ата минута Ареола избави удар на Карим Бензема, а секунди по-късно Тони Кроос беше препънат в наказателното поле и последва 11-метров углавен удар, а Кристиано Роналдо (45-дузпа) осъществя от бялата точка и изравни за 1:1.

Играчите на Зинедин Зидан натиснаха при започване на второто полувреме, само че гостите имаха първото по-сериозно състояние. Килиан Мбапе получи топката и шутира, а Кейлор Навас избави. Двата отбора продължиха да играят на високи обороти и в 54-ата минута след удар на Рабио се стигна до самоотвержена интервенция на Серхио Рамос и подозрения за игра с ръка на бранителя.

В 68-ата минута се стигна до куриозна обстановка, откакто Неймар центрира, само че топката срещна главата на съдията Джанлука Роки. Пет минути по-късно на два пъти удари на гостите бяха блокирани в наказателното поле.

Реал нанесе своя удар в границите на три минути в самия край. Кристиано Роналдо (83) вкара втория си гол в мача при безредие пред вратата на ПСЖ и интервенция на вратаря Ареола, който прати топката в португалеца. Три минути по-късно Марко Асенсио откри съвършено Марсело (86), който с едно допиране прати топката във вратата за крайното 3:1.

В добавеното време Неймар пропусна да се разпише от близка отдалеченост и да улесни задачата на парижани за реванша на 6 март в Париж от 21:45 часа българско време.

  Резултат с изображение РЕАЛ (МАДРИД) – ПСЖ 3:1
0:1 Адриен Рабио (33), 1:1 Кристиано Роналдо (45-дузпа), 2:1 Кристиано Роналдо (83), 3:1 Марсело (86)

Мадрид, „ Сантяго Бернабеу "
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР