Европейският клубен шампион Манчестър Сити отново е изправен пред обвинения

...
Европейският клубен шампион Манчестър Сити отново е изправен пред обвинения
Коментари Харесай

УЕФА обвини Манчестър Сити в нови финансови злоупотреби

Европейският клубен първенец Манчестър Сити още веднъж е изправен пред обвинявания във финансови злоупотреби. Медиите на Острова оповестяват, че в отчет на УЕФА за 2020 година се показва, че клубът е получил два транша от по 15 милиона евро от незнайно лице от Абу Даби.

Финансовият контролен орган на УЕФА заключи, че заплащането, за което се твърди, че идва от компанията Etisalat от ОАЕ, в действителност е " скрито финансиране " и че парите са пристигнали от притежателите на Абу Даби Сити в нарушаване на разпоредбите на УЕФА.

Преди това Сити беше упрекнат в нарушение на финансовия феърплей сред 2012 и 2016 година и също получи възбрана да се състезава в Шампионска лига за две години. След обжалването пред Спортния трибунал обаче наказването беше променено и вместо 30 милиона клубът заплати 10 милиона евро, а наказването от две години отпадна.

" Гражданите " са упрекнати и в укриване на точна финансова информация, обвързвана с приходите и оперативните разноски на клуба в интервала от 2009 до 2018 година, както и укриване на комисионни за ръководство за интервал от четири години.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР