Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) прие резолюция, която призовава

...
Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) прие резолюция, която призовава
Коментари Харесай

ЕИСК прие резолюция за бързо присъединяване на Румъния и България към Шенген

Европейският стопански и обществен комитет (ЕИСК) одобри резолюция, която приканва Европейския съвет и държавите-членки да ускорят процеса на присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство. Резолюцията беше показана през вчерашния ден в Брюксел по време на пленарна сесия на ЕИСК. Това заяви доцент доктор Милена Ангелова, която е член на комитета и основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България.

ЕИСК постоянно е подкрепял разширението на Шенгенското пространство. По време на сесията президента на комитета Оливер Рьопке приканва европейските институции да подхващат бързо всички нужни стъпки за приемането на България и Румъния. Той напомни, че двете страни са изпълнили всички условия и заслужават да бъдат част от Шенгенското пространство.

" Европейският стопански и обществен съвет за повторно показва посредством формален собствен документ поддръжката си за присъединението на страната ни към Шенген. Горда съм от решението на сътрудниците си “, разяснява доцент доктор Милена Ангелова.

ЕИСК е съвещателен орган на Европейски Съюз, включващ работодатели, профсъюзни дейци и представители на обществени, професионални, стопански и културни организации от страните членки
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР