Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна на двудевна визита в

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна на двудевна визита в
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши пристигна в Министерството на правосъдието

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши дойде на двудевна аудиенция в България, съобщи Българска национална телевизия. Страната ни е първата, която тя посещава, откогато ръководената от Кьовеши институция стартира да работи на 1 юни.

Кьовеши влезе в постройката на Министерството на правораздаването пешком, съпроводена от охранители.

Първата й срещна през днешния ден е със служебния правосъден министър Янаки Стоилов. Очаква се главната тематика на диалог със Стоилов да бъде непопълнените места за български делегирани прокурори, откакто като Европейската прокуратура утвърди единствено 4 от 10-те номинации.

Предвидена е и работна среща с основния прокурор Иван Гешев, както и с прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Визитата на Кьовеши идва на фона на продължаващи цивилен митинги с искане за оставка на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет. Протестиращите носят плакати на български, румънски и британски приканват Кьовеши да не има вяра на обвинител №1 Иван Гешев, който назовават „ мафиот “, скандирайки „ Гешев е срам! “.

На работните срещи не е планувано да участват медии. Утре от 12:00 часа в Дома на Европа в София Лаура Кьовеши ще направи малко изказване, след което ще бъде отделено време за въпроси и отговори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР