Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в подкрепа

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в подкрепа
Коментари Харесай

Кьовеши: Осъждам по най-категоричен начин нападението срещу Иван Гешев

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в поддръжка на Иван Гешев, след вчерашния опит за атентат против него.

„ Вчера взривно устройство избухна по пътя на конвоя на основния прокурор на Република България. Осъждам по най-категоричен метод нападението против основния прокурор на Република България и поисквам на господин Гешев и фамилията му да се възстановят от този травматичен случай “, написа Кьовеши в известие, оповестено на уеб страницата на институцията.

„ В Европейския съюз нарушителите, които се осмеляват да атакуван, който и да е член на правосъдната власт, би трябвало да се смятат за извънредно рискови и да се борят с тях с изключителна увереност.

Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще подхващат всички нужни ограничения за отбрана на върховенството на закона и независимостта на правосъдната система в България и ще щадят напъните си, до момента в който не се хвърли цялостна светлина върху случилото се, кой е виновен и по какъв начин може да се стигне дотук. “, се споделя още в позицията.

Източници: " 24 часа ", " Труд "

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР