Европейският дипломат номер едно Жозеп Борел заяви, че взимането на

...
Европейският дипломат номер едно Жозеп Борел заяви, че взимането на
Коментари Харесай

ЕС: Взимането на цивилни за заложници е нарушение на международното право

Европейският посланик номер едно Жозеп Борел съобщи, че взимането на цивилни за заложници е нарушаване на интернационалното право, съобщи Франс прес. Това негово изявление пристигна, откакто палестинското придвижване Хамас разгласи, че е взело израелци за заложници.

" Новините за цивилни, които са взети за заложници в домовете им или в Газа са ужасяващи. Това опонира на интернационалното право. Заложниците би трябвало неотложно да бъдат освободени ", сподели Борел в Екс.

По-рано през днешния ден въоръженото крило на Хамас разгласява видео, в което се виждат трима мъже с цивилни облекла, държани в плен от въоръжени мъже, чиито лица преднамерено са размити на фрагментите. Във видеото Хамас твърди, че израелците са врагове, хванати по време на офанзивата против Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Същевременно ДПА и Ройтерс, като се позоваха на израелски медии, оповестиха за жителки на израелски кибуци покрай линията Газа, които споделят, или, че въоръжени мъже са нахлули в дома им и се пробват да стигнат и до бомбоубежището, в което се укриват, или, че въоръжени мъже обикалят по улиците на кибуца.

По-рано през днешния ден израелските сили споделиха, че палестински бойци са проникнали на израелска територия по време на масирания ракетен обстрел на Хамас. Израелски регионален съвет заяви и, че негов началник е бил погубен при престрелка с въоръжени мъже на израелска територия.

Израелската национална работа за незабавна здравна помощ заяви за общо 22 убити от патрони израелци от началото на офанзивата на Хамас против Израел, съобщи Франс прес. По-рано бе обявено и за една починала израелка при ракетния обстрел на Хамас от линията Газа по Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР