Европейският БВП ще достигне равнището си от 2019 г. най-рано

...
Европейският БВП ще достигне равнището си от 2019 г. най-рано
Коментари Харесай

ЕЦБ: Европейската икономика е трайно отслабена от коронавируса

Европейският Брутният вътрешен продукт ще доближи нивото си от 2019 година най-рано през есента на 2022 година, съобщи основният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн, представен от Франс прес.

Разпространението на вируса и ограничаващите ограничения неизбежно постановат ограничавания върху държанието на потребителите. " Въпросът е какъв брой дълго ще продължи това ", декларира водещият икономист в оповестено през вчерашния ден изявление.

В подмяна на това наподобява несъмнено, че през последните седмици на тази година не се чака усъвършенстване. До всеобщото разпространяване на имунизациите " оставаме в интервал на неустановеност ". Но и имунизациите усъвършенстват вероятността за края на идната година и за 2022 година, " а не за идващите шест месеца ", акцентира Лейн.

Европейският Брутният вътрешен продукт ще се възвърне до нивото си от предходната година най-рано през есента на 2022 година и се чакат дълготрайни резултати, " да вземем за пример върху доверието и спестяването и върху завръщането към работа ".
" Въпреки имунизацията ще има трайни вреди. Европейската стопанска система ще излезе трайно отслабена от тази рецесия ", гласи заключението на во
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР