Европейския съюз се съгласи да започне преговори за присъединяване с

...
Европейския съюз се съгласи да започне преговори за присъединяване с
Коментари Харесай

ЕС започва преговорите за еврочленството на Тирана и Скопие

Европейския съюз се съгласи да стартира договаряния за присъединение с Албания и Северна Македония, откакто Скопие позволи дългия си спор със София, заяви Агенция Франс Прес.

27-те страни членки на Европейски Съюз " преди малко се съгласиха да стартират договаряния за присъединение с Албания и Северна Македония! ", написа в Туитър министър-председателят на Чехия Петър Фиала, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

" Направихме още една значима стъпка към приближаването на Западните Балкани към Европейски Съюз ", добави той, откакто зелената светлина беше утвърдена на среща на посланиците на Европейски Съюз в Брюксел.

Фиала ще се срещне с водачите на двете страни във вторник в Брюксел, с цел да обсъдят идващите стадии за евроинтеграцията на Тирана и Скопие.

По-рано денем Европейската комисия заяви, че на следващия ден сутринта се планува взаимно изказване на ръководителя на комисията Урсула фон дер Лайен, премиера Фиала и неговите сътрудници от Албания Еди Рама и от Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Предвижда се началото на договарянията да бъде сложено с първите междуправителствени конференции на следващия ден до обяд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР