Европейския съюз е против налагането на санкции на което и

...
Европейския съюз е против налагането на санкции на което и
Коментари Харесай

ЕК защити компаниите, които работят по руските газопреносни проекти към Европа

Европейския съюз е срещу налагането на наказания на което и да било европейско сдружение, което работи съгласно законите. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция. Той коментира изявлението на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео от нощес. Помпео разгласи, че ще бъдат наложени наказания на фирмите, участващи в построяването на газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток " ( " Балкански поток " ).
„ Не се произнасяме по изказвания и закани. Европейска комисия постоянно е целяла разширението на газопровода " Серевен поток 2 " и други тръбопроводи да бъдат осъществявани в условия на бистрота и без дискриминация, с подобаващия регулаторен контрол, съгласно интернационалното и европейското право в региона на енергетиката “, добави той.
Говорителят означи, че предходната година влязоха в действие нови европейски правила за пазара на газ. По неговите думи през днешния ден разпоредбите са ясни и се ползват за всички газопроводи, които свързват европейския газов пазар с външния свят. Само преди няколко дни немския външен министър Хайко Мас съобщи, че позицията на Германия по отношение на Северен поток 2 остава непроменена и страната ще поддържа довършването на газопровода. По същото време Датската енергийна организация утвърди съветски кораби да вземат участие в довършителните работи по градежа на Северен поток 2. Партньори в Северен поток 2 са OMV, Uniper, Wintershall, Dutch Shell и Engie.

 

Съединени американски щати интензивно се пробват да се намесят на газовия пазар в Европа, който е съвсем напълно доминиран от съветските доставки, като провежда доставки на полутечен природен газ посредством морски танкери. „ Няма да толерираме поддръжка от страна на компании за планове, които целят увеличение на съветското въздействие. Излезте от тези планове, в противоположен случай рискувате да поемете всички негативи! “, предупреди вчера Майк Помпео.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР