Европейския музикален фестивал Варна 2021 ще бъде закрит на 10

...
Европейския музикален фестивал Варна 2021 ще бъде закрит на 10
Коментари Харесай

Цигуларят Марио Хосен и пианистът Адриан Йотикер закриват Европейския музикален фестивал Варна 2021 |

Европейския музикален фестивал Варна 2021 ще бъде закрит на 10 октомври на Основна сцена на Държавна опера Варна с концерта на Марио Хосен, цигулка, и Адриан Йотикер, пиано. Двамата ще свирят за първи път като тандем във Варна. Те ще изпълнят интеграл на сонатите за пиано и цигулка от Йоханес Брамс.

“Ако някой твърди, че музиката на Брамс е комплицирана " - споделя проф. Марио Хосен, - " аз бих споделил, че няма потребност да разбираш тази музика, ти я усещаш и това, което те обкръжава, е твоят свят, твоят космос. Ето за какво всеки концерт с произведения на Брамс е един допир до духовното. Музиката на Брамс е мост сред материалното и духовното за тези, които даже и да не вземат участие интензивно и физически, попадат в тази магия, с помощта на процесите в тяхното схващане и душа, тъй че ние всички сме участници в този развой. ”

За плодотворното си креативно съдействие с Адриан Йотикер проф. Хосен споделя, че продължава към този момент 20 години и от дълго време е прераснало в другарство: “Той е извънреден човек, актьор и учител ”. А отношението си към обстоятелството, че с техния концерт ще бъде закрит Европейския музикален фестивал Варна, показва непринудено с очебийно користолюбие: “Европейският музикален фестивал Варна е бутиков, всяко заглавие е деликатно определено. Фестивалът основава една палитра и стилово многообразие, което го прави неповторим. Аз се сготвям за този концерт с боязън... ”

Новият Брамсов план на двамата именити реализатори, който ще бъде показан във Варна, скоро по-късно ще излезе пред виенската аудитория на сцената на влиятелната зала Wiener Konzerthaus.

Началото на концерта е в 19:00 ч.
Билети от 15 до 25 лева от Касите на Фестивалния комплекс и Държавна опера Варна. Онлайн - от уеб страницата на ФКЦ:

Още за концерта открийте на Facebook страницата:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР