Европейските вицешампионки по бадминтон на двойки жени от Саарбрюкен 2024

...
Европейските вицешампионки по бадминтон на двойки жени от Саарбрюкен 2024
Коментари Харесай

Стефани Стоева: Никой не мислеше, че можем да спечелим медал и квота

Европейските вицешампионки по бадминтон на двойки дами от Саарбрюкен 2024 Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите ще вземат участие на трети игри след Рио 2016 и Токио 2020. Българските състезатели по бадминтон не престават традицията и вземат участие на всяка олимпиада от Барселона 1992 насам.

Вчера българките завоюваха сребърни медали на Европейското състезание в немския град Саарбрюкен, което беше последна подготовка за Париж 2024.

" Трета изява на олимпийски стадий! Най-накрая олимпийската подготовка завърши! Загубата през вчерашния ден в действителност беше дребна победа за мен, за нашия тим. Никой не мислеше, че можем да изпълним всичко това, да спечелим още един орден и билет за най-големия конгрес в света, само че ние намерихме пътя назад към значимото и се борихме настойчиво за него! ", написа Стефани Стоева в профила си в Инстаграм.

Тя благодари на федерацията, както и на треньорския екип на двойката.

Президентът на БФ Бадминтон Володя Златев също изрече признателност към Министерството на младежта и спорта.

" Габриела и Стефани Стоеви под управлението на Петя Неделчева - вицешампионки на Европа и квоти за Олимпийските игри в Париж! След едногодишен маратон от 22 надпревари се класираха за Игрите, на които отиват единствено 16 спортистки в дисциплината! Благодарим на всички, които ни подкрепяха и особено на Министерството на младежта и спорта! ", написа Златев в Инстаграм./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР