Европейските цифрови СOVID сертификати за ваксинация на 93 хиляди български

...
Европейските цифрови СOVID сертификати за ваксинация на 93 хиляди български
Коментари Харесай

Адвокат Шаркова: Изтеклите европейските СOVID сертификати не нарушават правата ни


Европейските цифрови СOVID документи за имунизация на 93 хиляди български жители, чийто имунизационен курс към 1 февруари е приключен преди повече от 270 дни, няма да бъдат годни за пътешестване в Европейския съюз. Това оповестиха през днешния ден от Министерството на здравеопазването.

„ Не можем да приказваме към този миг за нарушение на правата ни. Зелените документи бяха въведени в един доста тежък миг, когато границите бяха затворени и всяка страна вкарваше свои условия за влизане на нейна територия, в това число доста предвиждаха карантина за идващи. Те са основани за улеснение на пътуването. Затова са планувани и други благоприятни условия с изключение на имунизирането – да се признае преболедуването и негативният тест. Така че към момента тази мярка е пропорционална поради и разпространяването на „ Омикрон “ в Европейски Съюз “, разяснява юрист Мария Шаркова проблема за bTV Новините.

Шаркова означи, че има доста проблеми с нейни клиенти точно поради изменени правила в страни при тяхното идване в тях.

„ Европейска комисия предлага да се синхронизират и вътрешните условия на страните. Надяваме се, че те ще се съобразят “, разяснява юриста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР