Европейските страни трябва да ускорят ваксинирането и да възстановят носенето

...
Европейските страни трябва да ускорят ваксинирането и да възстановят носенето
Коментари Харесай

СЗО: Трябва бързо да се предприемат мерки срещу COVID-19

Европейските страни би трябвало да ускорят имунизирането и да възстановят носенето на маски, с цел да се оправят с повишаването на случаите на КОВИД-19, причинявано от подвариант на Омикрон, и да избегнат стягане на ограниченията по-късно тази година, съобщи върховен чиновник на Световната здравна организация (СЗО), представен от Ройтерс.

В изявление за Ройтерс районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге прикани страните да подхващат дейности в този момент, с цел да избегнат през есента и зимата претоварване на здравните им системи, защото ВА.5, подвариантът на Омикрон, се популяризира бързо.

Миналата седмица в Европа бяха регистрирани близо 3 милиона нови случая на КОВИД-19, което съставлява съвсем половината от всички нови случаи в световен мащаб. Броят на хоспитализациите се удвои за същия интервал, близо 3000 души умират от заболяването всяка седмица, уточни Клуге.

" Има повишаване на броя на случаите на фона на общество, което действа както преди ", сподели той, наблягайки нуждата от " стабилизиращи пандемията фактори " като втора бустерна доза ваксина преди предстоящите през есента, ориентирани против характерните разновидности на вируса медикаменти, както и насърчаването на носенето на маски и по-добра вентилация на пространствата.

Тези стабилизиращи фактори би трябвало да бъдат приложени, с цел да се избегнат по-строги ограничения, сподели Клуге, допълвайки: " Не мисля, че обществото е готово за изолираност по заповед ".

" Хората от време на време се питат върнал ли се е вирусът ", сподели Клуге. " Той в действителност в никакъв случай не си е отивал. Още е тук. Разпространява се. Мутира. И, за жалост, към момента лишава доста животи. "

След две години и половина на пандемия и обвързваното с нея блокиране и спиране на работа, в този момент страните би трябвало да се оправят и с възходящата инфлация, и с нарасналата продоволствена неустановеност, породени частично от нахлуването на Русия в Украйна, само че държавните управления все пак би трябвало да влагат в допълнение в опазването на здравето, сподели Клуге.

" И в случай че държавните управления не го създадат, тогава обществото няма да бъде по-добре квалифицирано за бъдещето ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР