Европейските страни с най-достъпен за населението бензин са Люксембург, Великобритания

...
Европейските страни с най-достъпен за населението бензин са Люксембург, Великобритания
Коментари Харесай

Колко литра бензин се купува със средна заплата в различните европейски страни

Европейските страни с най-достъпен за популацията бензин са Люксембург, Англия и Холандия. Това демонстрират резултатите от изследване на РИА Новости на основата на публични данни за съответните страни.

Изчисленията в рубли са направени, като са съпоставени междинните приходи на популацията и цената на литър бензин към края на юни.

Например, жителите на Люксембург могат да си разрешат да закупят със междинна месечна заплата повече от 2000 литра 95-октанов бензин на цена от 120,8 рубли за литър.

Британците могат да закупят 1459 литра на цена от 143,7 рубли за литър бензин. В Нидерландия, Германия и Ирландия жителите могат да купят малко над 1400 литра гориво със междинна заплата.

В " класацията " за достъпността на бензина, Русия заема 13-то място измежду европейските страни. За междинната си месечна заплата, руснаците могат да закупят към 1057 литра гориво.

Гражданите на България , Латвия, Словакия и Хърватия могат да си купят към 500 литра гориво за междинна работна заплата, т.е. едвам една четвърт по отношение на жителите на Люксембург и малко над една трета от опциите на германците.

В края на " класацията " е Румъния - там жителите могат да купят със междинна заплата единствено 384 литра бензин. Което на практика е 5 пъти по-малко, в сравнение с в Люксембург, и съвсем три пъти по-малко, в сравнение с в Русия.

През първата половина на 2022 година европейската страна с най-голямо повишаване на бензина стана Турция, където в действителност беше регистриран 100-процентов растеж, т.е. цената на бензина се е удвоила, демонстрира изследване на портала Picodi.com.

Следващите две страни по най-голямо оскъпяване на бензина за полугодието са Украйна (плюс 63%) и Молдова (плюс 53%).
 Без бензинови коли? Европейското законодателство гласоподава възбрана на продажбата им от 2035- година
Без бензинови коли? Европейското законодателство гласоподава възбрана на продажбата им от 2035- година

Европейското законодателство гласоподава възбрана на продажбата на нови дизелови и бензинови коли и леки търговски транспортни средства средства в Европейски Съюз от 2035 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР