Европейските страни дестабилизират световния пазар на втечнен природен газ и

...
Европейските страни дестабилизират световния пазар на втечнен природен газ и
Коментари Харесай

Газпром: Европа дестабилизира световния пазар на втечнен природен газ

Европейските страни дестабилизират международния пазар на полутечен природен газ и намаляват енергийната сигурност в света, съобщи във вторник съветският газов холдинг " Газпром ". Съобщава се, че рекордно високите цени на газа в целия свят не са довели до увеличение на окончателните капиталови решения за нови уреди за полутечен природен газ.
" Световната промишленост за полутечен природен газ претърпя трагични промени поради възходящото търсене в Европа, което докара до дестабилизиране на пазара и повишение на цените на газа. През 2022 година за първи път за дълъг интервал от време се наблюдаваше забележителна европейска награда по отношение на азиатските цени. В тези условия някои снабдители нарушиха уговорките си по дълготрайните контракти и пренасочиха превозвачите на полутечен природен газ към Европа, като по този метод предизвикаха спешни обстановки в някои страни от Азиатско-тихоокеанския район ", съобщи " Газпром ".

Рекордно високите цени на газа в целия свят не доведоха до увеличение на окончателните капиталови решения за нови уреди за полутечен природен газ, съобщи газовият холдинг. " Обемът на плановете за полутечен природен газ с дефинитивни капиталови решения, взети през 2022 година, подхожда на средногодишния индикатор през последното десетилетие ", означи " Газпром ". Съединени американски щати не съумяха навреме да усилят добива на шистов газ в удобните условия на тази година, добави компанията.
" Както и преди, Съединени американски щати са главен източник на рандеман на шистов газ. Делът на производството в други страни - Китай, Аржентина и Канада - е нищожен в международен мащаб. Годината 2022 сподели, че Съединени американски щати не са съумели навреме да усилят добива на шистов газ даже в изискванията на удобна пазарна обстановка. Нещо повече, през последните пет години в страната не е пуснато в употреба нито едно находище със обилни размери на рандеман на шистов газ. В други страни по света не се чака увеличение на добива на шистов газ в обилни размери в дълготраен проект, а добитите количества не са в положение да повлияят на международния газов пазар ", добавя съветската компания.
Нежеланието на купувачите, най-вече европейските, да подписват дълготрайни контракти в допълнение лимитира реализацията на нови планове за полутечен природен газ, съобщи " Газпром ".

 
 
22 Ное 20224722 Ное 20229222 Ное 20223722 Ное 2022201022 Ное 202223722 Ное 20221480КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022206519 Ное 202259518 Ное 2022188024 Sep 20222864
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР