Европейските страни членки на НАТО и Канада са увеличили разходите

...
Европейските страни членки на НАТО и Канада са увеличили разходите
Коментари Харесай

С 4,3 на сто НАТО увеличи разходите си за отбрана през 2017

Европейските страни членки на НАТО и Канада са нараснали разноските за защита през 2017 година с 4,3 на 100. Това оповестява генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

От прекъсването на съкращенията през 2014 година, по думите на Столтенберг, страните членки без Съединени американски щати са похарчили съвсем 46 милиарда $ в допълнение за последните 3 година

" За бъдат нашите страни в сигурност, би трябвало да продължим да работим за увеличение на разноските за защита и за по-справедливо шерване на тежестта в алианса ни ", сподели генералният секретар ден преди среща на военните министри на страните членки в Брюксел, на която ще бъдат разисквани разноските за защита.

" След години на спад през 2015 година ние видяхме действително нарастване на парите за защита в европейските страни и Канада...тази година ние даже предвиждаме по-голямо действително нарастване от 4,3 на 100 ", добави той на конференция.

Отделно Столтенберг разгласи, че хакерските атаки могат да задействат член 5 от Вашингтонския контракт за групова защита.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР