Европейските съседи на Великобритания започнаха да затварят спешно вратите си

...
Европейските съседи на Великобритания започнаха да затварят спешно вратите си
Коментари Харесай

Половината ЕС затвори границите си за пристигащи от Великобритания


Европейските съседи на Англия започнаха да затварят незабавно вратите си за пътуващите от Обединеното кралство от нощес, разтревожени от бързо разпространяващия се нов вариант на ковид а, който е повода да се усилят случаите на инфектирани там, съобщи БГН Европейски Съюз .

Франция съобщи, че ще забрани влизането в страната на всички хора, идващи от Обединеното кралство, за 48 часа от неделя вечер, в това число товарни превозвачи, без значение дали се придвижват по шосе, въздух, море или с железопътен превоз.

Германия, Италия и Нидерландия разпоредиха прекъсване на полетите от Англия , до момента в който Ирландия съобщи, че ще наложи ограничавания за полети и фериботи от съседката си.

Белгия съобщи, че ще затвори границите си за полети и влакове – в това число известната услуга Eurostar – за идващи от Обединеното кралство.

„ Щамът на COVID-19, открит неотдавна в Лондон, е притеснителен и ще би трябвало да бъде проучен от нашите учени “, съобщи италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанца.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи в събота, че новият вариант е довел до спираловидно повишаване на броя на инфекциите. Неговото държавно управление стегна рестриктивните мерки си за COVID-19 за Лондон и околните региони, а също промени проектите за облекчение на рестриктивните мерки по време на Коледа.

Тези неочаквани ограничавания за пътешестване ще основат спомагателни проблеми за Обединеното кралство, след напускането на Европейски Съюз от Англия на 31 декември. Лондон и Брюксел до момента не съумяха да реализират комерсиална договорка след Брекзит, което усилва вероятността за безпорядък в стокообмена.

Германското държавно управление съобщи, че всички полети от Обединеното кралство ще бъдат спрени от среднощ.

„ Тази (вирусната мутация) към момента не е разпознат в Германия “, съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан пред публичната телевизия ARD. “Но, несъмнено, ние одобряваме доста съществено информацията от Англия ”, съобщи той.

Белгийският министър председател каз, че възбраната за входящи пътувания от Англия обгръща услугите на Eurostar през тунела под Ламанша и ще влезе в действие най-малко за 24 часа от среднощ в неделя, заяви телевизионният оператор VRT.

Нидерландия спря полетите за транспорт на пасажери от Обединеното кралство от неделя и рестриктивните мерки ще останат в действие до 1 януари, съобщи холандското държавно управление.

Австрия също възнамерява да забрани полетите от Англия , заяви организация APA, базирайки се на здравното министерство. Швеция съобщи, че приготвя решение за възбрана за влизане на пътуващи от Обединеното кралство.

Румъния, Литва, Латвия, Естония, България и Чехия също оповестиха проекти за възбрана на полети от и до Англия. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР