Европейските санкции са в отговор на продължаващата дейност по разработването

...
Европейските санкции са в отговор на продължаващата дейност по разработването
Коментари Харесай

ЕС наложи строги санкции на Северна Корея

Европейските наказания са в отговор на продължаващата активност по създаването на нуклеарно оръжие и балистични ракети при очевидно неуважение на предходните резолюции против Пхенян, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на пресслужбата на съдебна експертиза.

С какво Организация на обединените нации наказа Северна Корея на 12 септември >>

Новите ограничения са ориентирани против главния експорт на КНДР, като постановат цялостна възбрана върху вноса на въглища, желязо и желязна руда, морски блага, олово и оловна руда (основен вносител на множеството от тези артикули в Китай - б.р.).

Допълнителни наказания са ориентирани против осъществяваната от КНДР контрабанда на оръжие, против смесените й предприятия с задгранични сдружения, банките и способността на страната да получава доходи и да получава достъп до интернационалната финансова система.

В допълнение страните от Европейски Съюз няма да разрешават на севернокорейски жители да работят на тяхна територия, защото се допуска, че те получават доходи, които се употребяват в поддръжка на противозаконните нуклеарни и балистични стратегии на КНДР.

Държавите от Европейски Съюз ще забранят отварянето на нови взаимни предприятия, както и разширението на съществуващите взаимни предприятия с спомагателни вложения с организации и жители от КНДР.

На 10 август Съветът на Европейски Съюз приложи спомагателните вписвания, въведени с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като добави деветима жители и четири организации, които поддържат тези противозаконни стратегии, към описите на подлежащите на заледяване на имущество и ограничавания за пътешестване.

Общо подлежащите на ограничаващи ограничения против КНДР са 62 жители и 50 организации, както са посочени от Организация на обединените нации. Европейски Съюз дефинира независимо 41 жители и шест организации, включени в листата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР