Европейските производители изглежда се оказват в перфектна буря. Едва ли

...
Европейските производители изглежда се оказват в перфектна буря. Едва ли
Коментари Харесай

Европа обвързва търговията с методите на производство

Европейските производители наподобява се оказват в съвършена стихия. Едва ли минава ден без недоволство за прекалено контролиране, китайска конкуренция или неспособността на Европейски Съюз да се съобрази със Закона за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати. В резултат на всичко това е недоволството на европейския бизнес, че регулаторите ги режат на колене, вместо да ги пазят.

Но минусът на корпоративна Европа може да идва от политики, които не стигат задоволително надалеч, в сравнение с такива, които отиват прекомерно надалеч.

Вземете автомобилната промишленост. Европейските производители се тормозят, че не могат да се конкурират със субсидираните електрически транспортни средства, създадени в Китай на вътрешния им пазар. Те скоро ще имат още нещо, от което да се оплакват: стоманата и алуминият ще станат доста по-скъпи в Европейски Съюз, в сравнение с другаде, като се има поради, че блокът последователно вкарва своя „ механизъм за поправяне на въглеродните граници “ (CBAM), налог върху въглеродното наличие на опред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР