Европейските потребители ще се сблъскат с по-високи цени, освен ако

...
Европейските потребители ще се сблъскат с по-високи цени, освен ако
Коментари Харесай

Кремъл: Европа ще плаща повече, ако Украйна не удължи споразумението за транзит на газ

Европейските консуматори ще се сблъскат с по-високи цени, в случай че Киев не се съгласи да удължи контракта за пренос на съветски газ през Украйна, откакто то изтече на 31 декември. Това обявиха от Кремъл на 28 август, съобщи Ройтерс. 

Украйна неведнъж е заявявала, че няма проекти по тази причина да подписа нова договорка за пренос на газ с Русия на фона на продължаващия боен спор сред двете страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че в случай че Киев не удължи съглашението, Русия може да откри различни направления, като да вземем за пример планувания турски газов хъб.

 Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек България 1 мин. Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек  Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото Съдържание от партньори 2 мин. Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото  Момче инцидентно счупи 3500-годишна дамаджана при посещаване на музей Светът 2 мин. Момче инцидентно счупи 3500-годишна дамаджана при посещаване на музей  „ Маркет ЛИНКС “: Изненадващи резултати по отношение на възможни предварителни избори Тази сутрин 4 мин. „ Маркет ЛИНКС “: Изненадващи резултати по отношение на възможни предварителни избори  С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет Тази сутрин 2 мин. С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет  Тимур Халилов: Пеевски и кръгът към него са изключени по волята на Доган Тази сутрин 3 мин. Тимур Халилов: Пеевски и кръгът към него са изключени по волята на Доган  Времето в сряда: Предимно облачно и дъждовно България 2 мин. Времето в сряда: Предимно облачно и дъждовно  Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек България 1 мин. Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек  Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото Съдържание от партньори 2 мин. Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото  Момче инцидентно счупи 3500-годишна дамаджана при посещаване на музей Светът 2 мин. Момче инцидентно счупи 3500-годишна дамаджана при посещаване на музей  „ Маркет ЛИНКС “: Изненадващи резултати по отношение на възможни предварителни избори Тази сутрин 4 мин. „ Маркет ЛИНКС “: Изненадващи резултати по отношение на възможни предварителни избори  С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет Тази сутрин 2 мин. С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет  Тимур Халилов: Пеевски и кръгът към него са изключени по волята на Доган Тази сутрин 3 мин. Тимур Халилов: Пеевски и кръгът към него са изключени по волята на Доган  Времето в сряда: Предимно облачно и дъждовно България 2 мин. Времето в сряда: Предимно облачно и дъждовно

Той също по този начин съобщи, че Европа ще би трябвало да заплаща повече за газ от други продавачи, в това число за полутечен природен газ, доставян от Съединени американски щати.

Според силите на Киев „ тя не е употребена по предопределение “

Повечето получатели на съветски газ през Украйна обявиха, че са се подготвяли за преустановяване на доставките в края на тази година, когато изтича срокът на директната договорка сред Украйна и Русия, като се има поради, че Украйна съобщи, че не желае да я възобновява.

Решението беше реализирано след яростна съпротива от страна на Германия и Унгария

Друг вид е „ Газпром “ да доставя част от газа по различен маршрут, да вземем за пример посредством „ Турски поток “, България, Сърбия или Унгария. Капацитетът на тези направления обаче е стеснен.

Европейски Съюз и Украйна също по този начин желаеха от Азербайджан да улесни полемиките с Русия във връзка с съглашението за пренос на газ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР