Европейските партньори все още не са се обърнали към руското

...
Европейските партньори все още не са се обърнали към руското
Коментари Харесай

Александър Новак: Все още няма искане от ЕС за увеличаване на руските доставки на природен газ

Европейските сътрудници към момента не са се обърнали към съветското държавно управление с искане за увеличение на доставките на природен газ, съобщи в четвъртък вицепремиерът и енергиен министър Александър Новак пред организация ТАСС в коридорите на Руската енергийна седмица.

" Те към момента не са се подходили със питане към нас по този въпрос ", уточни Новак.

Той също по този начин съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " ще проработи " през идващите дни ". Новак обаче добави, че към момента се изисква узаконяване от немските управляващи, преди да стартира доставката на газ за Европейския съюз.

Междувременно цената на природния газ в Европа се увеличи до 1130 $ за 1000 кубически метра, съгласно данни на лондонската борса ICE.
Вицепремиерът Новак също по този начин счита, че цените на петрола могат да доближат 100 $ за барел при избрани условия, само че Русия се надява да балансира обстановката.

" Цената към този момент доближава 83 $ за барел, цените не стоят неподвижни, те или се повишават, или се намаляват.... Надявам се, че обстановката на пазара ще бъде уравновесена ", сподели той, отговаряйки на въпрос за цените на петрола, които се чака да доближат в бъдеще 100 $ за барел.

В сряда и съветският президент Владимир Путин означи, че е " изцяло допустима " цена на петрола от 100 $ за барел. " Правим всичко, с цел да стабилизираме петролния пазар, да избегнем скокове на цените ", сподели още той.

Според Александър Нова настоящите цени и салдото на търсене и предложение отразяват обстановката на петролния пазар, добавяйки, че внезапни съмнения на петролния пазар са малко евентуални.

" Не виждам никакви проблеми, мисля, че не се планува неустойчивост на петролния пазар ", сподели той.

Новак чака петролният пазар да се възвърне изцяло до края на 2022 година, като търсенето ще се усили с 6 млн. барела дневно.

" Виждаме, че през 2021 година общият растеж на петролното търсене ще бъде еднакъв на 6 млн. барела дневно по отношение на 10-те млн. барела дневно, които загубихме по време на Covid пандемията. Вероятно ще забележим, че пазарът ще се възвърне изцяло до края на идната година ", означи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР