Европейските лидери започват ключова среща, докато Борис Джонсън флиртува със

...
Европейските лидери започват ключова среща, докато Борис Джонсън флиртува със
Коментари Харесай

Сделка или не: Джонсън чака срещата на ЕС в Брюксел, за да реши

Европейските водачи стартират основна среща, до момента в който Борис Джонсън флиртува със опасността за Брекзит без договорка, по този начин „ Индипендът “ дефинира положението на договарянията за бъдещите търговски връзки сред Лондон и Брюксел. Крайният период, който Борис Джонсън бе определил за реализиране на договорка на процедура изтича през днешния ден, само че новините от " Даунинг стрийт " са, че английският министър председател ще изчака резултата от срещата на високо ниво в Брюксел преди да взема решение какви ще бъдат идващите му ходове.

Екипът на основния английски договарящ Дейвид Фрост се завърна тази заран от Брюксел. Фрост ще беседва с Джонсън за вероятностите за пробив в договарянията и, съгласно циркулираща подмолна информация, ще го посъветва да не бърза с Брекзит без договорка с вярата, че договореност ще бъде реализирана преди края на „ преходния интервал “ на 31 декември.

Между другото заместник-министърът на стопанската система Надим Захауи съобщи тази заран, че договарянията по Брекзит не могат да не престават до последния час, тъй като на бизнеса би трябвало да бъде обещано време да се приготви за сюжета без договорка.

Кореспондентите на английски медии в Брюксел считат, че възможностите за пробив през идващите 48 часа са минимални. И двете страни настояват, че желаят съглашение и в случай, че от Лондон още не са декларирали, че излизат без договорка и ще изчакат резултатите от срещата на високо ниво, има някакъв мотив за оптимизъм, че най-малко договарянията могат да бъдат продължени.

Ирландският министър председател Михол Мартин съобщи през днешния ден в Брюксел, че със задълбочаването на пандемията с Covid-19 надали ще има европейски водач, който ще си разреши „ шока от Брекзит без договорка за страдащите така и така хора “. Според него договарянията ще станат по-интензивни през идващите дни и седмици.

Холандският министър председател Марк Рюте пък съобщи, че чака „ неговият другар “ Борис Джонсън, както се изрази, да зачита контрактуваната предходната година „ договорка по развода “. За по-интензивни договаряния обаче не се загатва нищо в проектоизявлението на Европейски Съюз, което вестник „ Гардиън “ твърди, че е видял.

Новини от Лондон могат да се чакат на следващия ден, защото от " Даунинг стрийт " оповестиха, че Борис Джонсън ще вземе решение след привършване на срещата в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР